Vernieuwen gebouw CSB

Betere zichtlijnen

Bij de conciërges en de baliemedewerkers van de CSB leefde de wens al langer: een nieuwe entree waarbij beter overzicht kon worden gehouden. Nu is het zover: de hal wordt grondig onder handen genomen.

De hal wordt momenteel nog verbouwd.

Zes jaar geleden is er al door docent beeldende vorming Marja Hanekroot een voorlopig ontwerp gemaakt voor de hal. Uitgangspunt was dat er beter zicht moest zijn op zowel de entree als de naastgelegen aula. Dit jaar heeft een architecten­bureau op basis van die schets een definitief ontwerp gemaakt. De balie wordt verplaatst naar het midden van de ruimte. Onder de balie blijven de bestaande glazen bouwstenen zichtbaar en aan de bovenkant komen nieuwe stalen kozijnen – zoals die ook in de rest van de school te zien zijn - met schuiframen. Door de transparantie en betere zichtlijnen kunnen de medewerkers vanachter de balie de leerlingen nu nog beter in de gaten houden.

Nieuwe NASK-lokalen

Ook het oorspronkelijke en het Tweede Fase-lokaal van natuur- en scheikunde van de CSB zijn verbouwd. Daarnaast is de TOA-ruimte verplaatst. Het resultaat? De lokalen zijn niet alleen in een nieuw jasje gestoken, maar zijn nu ook aan elkaar geschakeld. De leerlingen kunnen er weer hun onderzoeken doen en de docent kan naar beide kanten een oogje in het zeil houden!

De nieuwe lokalen voor natuur- en scheikunde.